Home arrow Research arrow STATUS OF BIOSAFETY OF GENETIC MODIFIED FOODS IN THAILAND
Thursday, 23 November 2017
Home
About us
News Update
Previous News
Research
E-Learning
FAQs
Activity
Event
Newsletter
Advanced Search
Links
Contact us
ผู้เข้าชมในขณะนี้
ขณะนี้มี 29 บุคคลทั่วไป ออนไลน์
ผู้เยี่ยมชม: 28269789

 
Welcome to www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th


ยินดีต้อนรับทุกท่านเข้าสู่ www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th  หรือชื่อเว็บไซด์เดิมคือ www.safetybio.com แหล่งข้อมูลข่าวสาร และความรู้เกียวกับความปลอดถัยทางชีวภาพ พร้อมทั้งเป็นแหล่งกระจายความรู้เกียวกับเทคโนโลยีชีวภาพ 

เป้าหมายหลักของเราคือ เป็นสื่อกลางที่ส่งเสริมให้เกิดความรู้ความเข้าใจใน ความปลอดภัย ของเทคโนโลยีชีวภาพ
STATUS OF BIOSAFETY OF GENETIC MODIFIED FOODS IN THAILAND PDF พิมพ์
เขียนโดย admin   
Tuesday, 11 September 2007

The Biosafety guideline for was first adopted in June 1992 by National Science and Technology Development Agency. This was subsequently followed by the establishment of the National Biosafety Committee (NBC) in 1993 that was to be the agency for enforcement and monitoring of the biosafety guideline. There are presently 24 Institute Biosafety Committee (IBC) set up by NBC in various research institutes, universities and private laboratories to monitor the mplementation process of the guideline. Under NBC, there are 4 specialized sub-committees for plants, microorganisms, food and socio-economics. Currently there are 3 national biosafety guidelines for laboratory, field trial and food safety assessment. Based on the guidelines, there have been several contained field trials of transgenic plants conducted in . The Thai Food and Drug Administration (FDA) is to be the authority body for the approval of genetically modified foods. Currently, there is one application of Bt cottonseed oil pending for approval by Thai FDA. As for the research and development, the most advanced of local transgenic plant is viral resistance papaya. The development is the collaborative work of the Ministry of Agriculture and Cooperatives and Cornell University, . The product is being studied for food safety assessment.

The complete article is available at here

แก้ไขล่าสุดเมื่อ ( Tuesday, 09 October 2007 )
< ก่อนหน้า
คำถาม
ประเทศไทยเริ่มมีการวิจัยพืชจีเอ็มโอในปีพ.ศ.ใด
  
ร่วมสนุกกับเราสิ!!

ร่วมสนุกลุ้นรับรางวัลจาก BBIC ฟรี!! จำนวน 10 รางวัล เพียงพิมพ์ชื่อ ที่อยู่ และ E-mail address ของคุณ ส่งคำตอบมาที่ safetybio@yahoo.com

เฉลยคำถามก่อนหน้า
เฉลย : พืชเทคโนชีวภาพที่มีการปลูกคิดเป็นพื้นที่มากที่สุดในโลกขณะนี้คือ ถั่วเหลือง 90.7 ล้านเฮคตาร์ รองลงมาคือ ข้าวโพด 55.2 ล้านเฮคตาร์ ฝ้าย 25.1 ล้านเฮคตาร์ และคาร์โนล่า 9 ล้านเฮคตาร์


Calendar
November 2017 December 2017
Thursday, November 23, 2017
Default Picture
Su Mo Tu We Th Fr Sa
Week 44 1 2 3 4
Week 45 5 6 7 8 9 10 11
Week 46 12 13 14 15 16 17 18
Week 47 19 20 21 22 23 24 25
Week 48 26 27 28 29 30

Loading Clock...