Home arrow Research arrow ETHANOL PRODUCTION FROM CASSAVA CHIPS: SIMULTANEOUS SACCHARIFICATION AND FERMENTATION PROCESS
Saturday, 21 October 2017
Home
About us
News Update
Previous News
Research
E-Learning
FAQs
Activity
Event
Newsletter
Advanced Search
Links
Contact us
ผู้เข้าชมในขณะนี้
ขณะนี้มี 75 บุคคลทั่วไป ออนไลน์
ผู้เยี่ยมชม: 28124367

 
Welcome to www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th


ยินดีต้อนรับทุกท่านเข้าสู่ www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th  หรือชื่อเว็บไซด์เดิมคือ www.safetybio.com แหล่งข้อมูลข่าวสาร และความรู้เกียวกับความปลอดถัยทางชีวภาพ พร้อมทั้งเป็นแหล่งกระจายความรู้เกียวกับเทคโนโลยีชีวภาพ 

เป้าหมายหลักของเราคือ เป็นสื่อกลางที่ส่งเสริมให้เกิดความรู้ความเข้าใจใน ความปลอดภัย ของเทคโนโลยีชีวภาพ
ETHANOL PRODUCTION FROM CASSAVA CHIPS: SIMULTANEOUS SACCHARIFICATION AND FERMENTATION PROCESS PDF พิมพ์
เขียนโดย admin   
Tuesday, 25 March 2008
Ethanol Production from Cassava Chips: Simultaneous Saccharification and Fermentation Process

Due to economic and energy crisis in , the National Ethanol Policy has launched the E10 (10% anhydrous ethanol substitution with benzene) plan of which a daily production of 2 million liters of ethanol is expected.  At this production scale, concern is raised regarding a tremendous amount of raw material needed. the current production of cassava roots is about 20 million tons and around 80-90% roots are consumed by two major industries, namely starch and chip/pellet industries, providing root surplus for ethanol production at 2 million liters/day. A research team at Kasetsart University  found out that dried chips are the most suitable raw material for ethanol production with the production cost and time can be minimized via the Simultaneous Saccharification and Fermentation process as already implemented in bioethanol production of cereal grains. In this study, cassava chips (starch content » 75% dry basis) after liquefied by a- amylase were simultaneously saccharified and fermented to ethanol by using the mixture of RhizozymeTM (Alltech) and Saccharomyces cerevisiae.

The complete article is available at here
แก้ไขล่าสุดเมื่อ ( Tuesday, 25 March 2008 )
< ก่อนหน้า   ถัดไป >
คำถาม
ประเทศไทยเริ่มมีการวิจัยพืชจีเอ็มโอในปีพ.ศ.ใด
  
ร่วมสนุกกับเราสิ!!

ร่วมสนุกลุ้นรับรางวัลจาก BBIC ฟรี!! จำนวน 10 รางวัล เพียงพิมพ์ชื่อ ที่อยู่ และ E-mail address ของคุณ ส่งคำตอบมาที่ safetybio@yahoo.com

เฉลยคำถามก่อนหน้า
เฉลย : พืชเทคโนชีวภาพที่มีการปลูกคิดเป็นพื้นที่มากที่สุดในโลกขณะนี้คือ ถั่วเหลือง 90.7 ล้านเฮคตาร์ รองลงมาคือ ข้าวโพด 55.2 ล้านเฮคตาร์ ฝ้าย 25.1 ล้านเฮคตาร์ และคาร์โนล่า 9 ล้านเฮคตาร์


Calendar
October 2017 November 2017
Saturday, October 21, 2017
Default Picture
Su Mo Tu We Th Fr Sa
Week 40 1 2 3 4 5 6 7
Week 41 8 9 10 11 12 13 14
Week 42 15 16 17 18 19 20 21
Week 43 22 23 24 25 26 27 28
Week 44 29 30 31

Loading Clock...