Home arrow Research arrow NEW ANTIOXIDANT FOOD SUPPLEMENT TISTRAMIN DEVELOPED FROM THAI TURMERIC HERB (CURCUMA LONGA LINN.)
Saturday, 21 October 2017
Home
About us
News Update
Previous News
Research
E-Learning
FAQs
Activity
Event
Newsletter
Advanced Search
Links
Contact us
ผู้เข้าชมในขณะนี้
ขณะนี้มี 69 บุคคลทั่วไป ออนไลน์
ผู้เยี่ยมชม: 28124355

 
Welcome to www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th


ยินดีต้อนรับทุกท่านเข้าสู่ www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th  หรือชื่อเว็บไซด์เดิมคือ www.safetybio.com แหล่งข้อมูลข่าวสาร และความรู้เกียวกับความปลอดถัยทางชีวภาพ พร้อมทั้งเป็นแหล่งกระจายความรู้เกียวกับเทคโนโลยีชีวภาพ 

เป้าหมายหลักของเราคือ เป็นสื่อกลางที่ส่งเสริมให้เกิดความรู้ความเข้าใจใน ความปลอดภัย ของเทคโนโลยีชีวภาพ
NEW ANTIOXIDANT FOOD SUPPLEMENT TISTRAMIN DEVELOPED FROM THAI TURMERIC HERB (CURCUMA LONGA LINN.) PDF พิมพ์
เขียนโดย admin   
Tuesday, 16 December 2008

NEW ANTIOXIDANT FOOD SUPPLEMENT “TISTRAMIN” DEVELOPED FROM THAI TURMERIC HERB (CURCUMA LONGA LINN.)

Prapaipat Klungsupya, Pongsatorn Limsiriwong, Wipaporn Phatvej, Amornrat Khayangarnnawee,

Tuanta Sematong, Ratanasiri Giwanon, Kritiiya Thisayakorn, Arkachai Tantrawong,

Namthip Theangtrong and Vullapa Arunpairojana

Pharmaceutical and Natural Product Department, Thailand Institute of Scientific and Technological Research (TISTR),

35 Moo 3, Techno Polis, Klong Luang, Pathumthani 12120, : www.tistr.or.th

 

ABSTRACT 

Thailand Institute of Scientific and Technological Research (TISTR) by Department of Pharmaceutical and Natural Product (PNPD) had conducted research project during 2003-2007 on natural antioxidants from the well known medicinal plant Curcuma longa Linn. The plant is a perennial herb commonly found in with its local name “Khamin-Chan” and has distributed throughout tropical and subtropical regions of the world. As a powder called “Turmeric” it has been in continuous use for its favoring and as spice in both vegetarian and non-vegetarian food preparations. The purpose of the project was to investigate the antioxidant effect of the ethanolic extract of tumeric whose most active ingredient is curcuminoid. By HPLC analysis we had found curcuminoid containing 3 constituents: curcumin (C), des-methoxycurcumin (DMC) and bis-desmethoxycurcumin (BDMC) at 9.97, 6.84 and 10.04 % (wt/wt), respectively. These compounds are responsible for free radical scavenging activity proven in our laboratory employing various standard in vivo and in vitro assays including DPPH assay, photochemiluminescence (PCL) assay, DNA damage (comet assay), Water maze test (in brain ischemic rats) and Rotarod test (in MPTP neurotoxin-induced mice). The results from these tests confirmed potent anti-oxidant activity of C. longa and therefore the new antioxidant food supplement named “TISTRAMIN” had been formulated at TISTR. Each TISTRAMIN tablet (600 mg) contains approximately 10 mg curcuminoid and successfully passed the safety tests according to the OECD Guideline for Testing of Chemicals (2001). Manufacturing technology of TISTRAMIN has been transferred and this food supplement will be available in the market by the Union of Thai Medicine Society (Ministry of Public Health) and V& P Health Care Co.,Ltd.

Keywords : Curcuma longa, turmeric, free radicals, antioxidant, TISTRAMIN
< ก่อนหน้า   ถัดไป >
คำถาม
ประเทศไทยเริ่มมีการวิจัยพืชจีเอ็มโอในปีพ.ศ.ใด
  
ร่วมสนุกกับเราสิ!!

ร่วมสนุกลุ้นรับรางวัลจาก BBIC ฟรี!! จำนวน 10 รางวัล เพียงพิมพ์ชื่อ ที่อยู่ และ E-mail address ของคุณ ส่งคำตอบมาที่ safetybio@yahoo.com

เฉลยคำถามก่อนหน้า
เฉลย : พืชเทคโนชีวภาพที่มีการปลูกคิดเป็นพื้นที่มากที่สุดในโลกขณะนี้คือ ถั่วเหลือง 90.7 ล้านเฮคตาร์ รองลงมาคือ ข้าวโพด 55.2 ล้านเฮคตาร์ ฝ้าย 25.1 ล้านเฮคตาร์ และคาร์โนล่า 9 ล้านเฮคตาร์


Calendar
October 2017 November 2017
Saturday, October 21, 2017
Default Picture
Su Mo Tu We Th Fr Sa
Week 40 1 2 3 4 5 6 7
Week 41 8 9 10 11 12 13 14
Week 42 15 16 17 18 19 20 21
Week 43 22 23 24 25 26 27 28
Week 44 29 30 31

Loading Clock...