Home arrow Research arrow Multi-enzyme for Non-thermal Saccharification of Cassava Feedstock.
Saturday, 21 October 2017
Home
About us
News Update
Previous News
Research
E-Learning
FAQs
Activity
Event
Newsletter
Advanced Search
Links
Contact us
ผู้เข้าชมในขณะนี้
ขณะนี้มี 47 บุคคลทั่วไป ออนไลน์
ผู้เยี่ยมชม: 28124309

 
Welcome to www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th


ยินดีต้อนรับทุกท่านเข้าสู่ www.safetybio.agri.kps.ku.ac.th  หรือชื่อเว็บไซด์เดิมคือ www.safetybio.com แหล่งข้อมูลข่าวสาร และความรู้เกียวกับความปลอดถัยทางชีวภาพ พร้อมทั้งเป็นแหล่งกระจายความรู้เกียวกับเทคโนโลยีชีวภาพ 

เป้าหมายหลักของเราคือ เป็นสื่อกลางที่ส่งเสริมให้เกิดความรู้ความเข้าใจใน ความปลอดภัย ของเทคโนโลยีชีวภาพ
Multi-enzyme for Non-thermal Saccharification of Cassava Feedstock. PDF พิมพ์
เขียนโดย admin   
Monday, 03 August 2009

Multi-enzyme for Non-thermal Saccharification of Cassava Feedstock

The Enzyme Technology Laboratory at BIOTEC has been pursing new technology for the development of a cost-effective bioprocess for the production of value-added products from different cassava feedstock in order to maximize the use of this potential starting material for biofuels and chemicals.

In general, two approaches are used for saccharification of starch-based feedstock. Acid hydrolysis is one common approach. However, this process is performed at high temperature with relatively concentrated acid, which leads to the formation of dehydration products and thus reduction in fermentable sugar yield. The enzymatic process is considered a more environmentally friendly approach and has been widely used for saccharification of cassava feedstock. However, the conventional enzymatic hydrolysis of this feedstock is energy-intensive due to the high-temperature gelatinisation and liquefaction steps. Research and development on an alternative enzymatic approach is thus of great potential for efficient utilization of cassava for ethanol. Currently, an alternative non-thermal saccharification process has been developed at BIOTEC using the multi-enzyme composing of composite non-starch polysaccharide hydrolysing enzyme and raw starch degrading amylolytic activities produced from a selected fungal isolate in the BIOTEC Culture Collection. This allows direct saccharification of cassava pulp and also other cassava feedstock with no pre-gelatinization and liquefaction steps. The process leads to the efficient production of fermentable sugars, including glucose and xylose, with improving sugar yield and energy efficiency compared to the conventional acid or enzymatic processes. This multi-enzyme approach also results in viscosity reduction in the reaction medium. Together with the development of a high solid loading fermentation process and thermo-tolerant ethanol fermenting yeasts, the research will lead to the establishment of a cost-effective alternative bioprocess for production of biofuel and other value-added products from cassava.

Given the promising results to date from this research, a Thai patent application has been filed for the multi-enzyme and further research on multi-enzyme production and application in the bioreactor systems is currently in progress.

แก้ไขล่าสุดเมื่อ ( Monday, 03 August 2009 )
< ก่อนหน้า   ถัดไป >
คำถาม
ประเทศไทยเริ่มมีการวิจัยพืชจีเอ็มโอในปีพ.ศ.ใด
  
ร่วมสนุกกับเราสิ!!

ร่วมสนุกลุ้นรับรางวัลจาก BBIC ฟรี!! จำนวน 10 รางวัล เพียงพิมพ์ชื่อ ที่อยู่ และ E-mail address ของคุณ ส่งคำตอบมาที่ safetybio@yahoo.com

เฉลยคำถามก่อนหน้า
เฉลย : พืชเทคโนชีวภาพที่มีการปลูกคิดเป็นพื้นที่มากที่สุดในโลกขณะนี้คือ ถั่วเหลือง 90.7 ล้านเฮคตาร์ รองลงมาคือ ข้าวโพด 55.2 ล้านเฮคตาร์ ฝ้าย 25.1 ล้านเฮคตาร์ และคาร์โนล่า 9 ล้านเฮคตาร์


Calendar
October 2017 November 2017
Saturday, October 21, 2017
Default Picture
Su Mo Tu We Th Fr Sa
Week 40 1 2 3 4 5 6 7
Week 41 8 9 10 11 12 13 14
Week 42 15 16 17 18 19 20 21
Week 43 22 23 24 25 26 27 28
Week 44 29 30 31

Loading Clock...